Op zoek naar kant-en-klare tips om het zelfvertrouwen te vergroten? Zodat je weer lekkerder in je vel zit, je fijner voelt in het bijzijn van anderen en beter presteert, zowel op de werkvloer als in je privé leven? Ontdek dan snel 6 onderstaande tips waarmee je razendsnel meer zelfvertrouwen krijgt!

Tips om het zelfvertrouwen te vergroten

Hieronder volgen 6 snelle tips die je helpen om direct je zelfvertrouwen te vergroten.

Tip 1 – Glimlach!

Op het moment dat je je nerveus voelt raden we je de 1 seconde tip aan. Glimlach voor 1 seconde. Mensen lachen wanneer ze zich gelukkig voelen en vertrouwen in zichzelf hebben. Doordat je lacht krijgen je hersens een seintje en registreren deze ’emotie’, wat resulteert in positieve gevoelens en een verhoogd gevoel van zelfverzekerdheid.

Tip 2 – Maak oogcontact!

Leer het jezelf aan om, op het moment dat je mensen ontmoet, oogcontact te maken met de betreffende persoon. Hierdoor straal je veel zelfvertrouwen uit en zal je zelf ook een groter zelfvertrouwen ervaren. Op het moment dat je wegkijkt van de persoon zullen bepaalde gevoelens zoals twijfel en verlegenheid toenemen en zal je gesprekspartner je onzekerheid doorgronden.

Tip 3 – Let op je lichaamshouding

De houding die je aanneemt laat mensen weten hoe je je voelt. Mensen die lopen met ingezakte schouders stralen bijvoorbeeld geen zelfvertrouwen uit. Als je lichaamshouding positief is, ga je je vanzelf zelfverzekerder voelen. Met je non-verbale lichaamstaal kun je dus eenvoudig een positieve indruk op anderen achter laten en voor jezelf gemakkelijk je zelfvertrouwen vergroten.

Tip 4 – Praat rustig

Een makkelijke manier om over te komen alsof je veel zelfvertrouwen hebt, is rustig praten. Ander voordeel hiervan is dat je de kans krijgt om na te denken over wat je gaat zeggen. Als je af en toe een pauze inlast kunnen de mensen hetgeen je hebt verteld op zich laten inwerken. Snel spreken heeft juist een averechts effect.

Tip 5 – Zorg dat je er verzorgd uitziet

Zorg er voor dat je er altijd netjes en fris bijloopt. Kijk bijvoorbeeld in de spiegel of je haar goed zit, controleer of er geen vlekken op je kleren zitten of en check of er niks tussen je tanden zit. Dit levert allemaal een bijdrage aan ‘lekker in je vel zitten’ en zorgt ervoor dat je niks hebt om onzeker over te zijn.

Tip 6 – Wees positief!

Zorg dat je positief in het leven staat en laat je niet kleineren door anderen. Positief over jezelf praten brengt een hoop zelfvertrouwen.

Zo zijn er nog 10-tallen tips om snel en eenvoudig je zelfvertrouwen te vergroten. Deze zijn gebundeld in de cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’

Lees hier verder over deze cursus en ontdek ALLE tips!