Zelfvertrouwen vergroten » Zelfvertrouwen vergroten

« Zelfvertrouwen vergroten | Zelfvertrouwen BlogZelfvertrouwen vergroten tips »

In dit artikel maak ik u wijs in het begrip ‘zelfvertrouwen vergroten’, leest u over de voordelen die gepaard gaan met het vergroten van het zelfvertrouwen en krijgt u enkele ondersteunende tips om zelf te profiteren van de benoemde voordelen.

Zelfvertrouwen vergroten: ‘Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat u in uzelf hebt’. Bijvoorbeeld vertrouwen in het zelf uitvoeren van taken en het omgaan met mogelijke hindernissen. Maar dit begrip bestaat uit meer facetten. Zoals het hebben van een realistische kijk op de eigen mogelijkheden, het onderschatten en overschatten van de eigen capaciteiten en het verantwoordelijk voelen voor succes en tegenvallers in het leven. Als u een gezond zelfvertrouwen heeft zal u gemakkelijk kunnen omgaan met de problemen, taken en moeilijkheden in uw leven. Wel moet u altijd realistisch blijven denken. U bent niet overal goed in en er zijn genoeg zaken waar u moeite mee heeft. Taak is om dit te leren accepteren.

zelf3

Het vergroten van het zelfvertrouwen leidt tot een hoop voordelen. Hierover leest u meer in de volgende paragraaf.

Zelfvertrouwen vergroten – Voordelen

Een gezond zelfvertrouwen heeft een hoop voordelen. Zo kan zelfvertrouwen ervoor zorgen dat:

  • Uw prestaties gaan verbeteren.
  • U tevreden bent over u zelf.
  • U succesvol gaat worden.
  • U positiviteit afgeeft aan uw omgeving.

En zo zijn er nog tal van andere voordelen. Zelfvertrouwen vergroten tips? Lees snel verder.

Zelfvertrouwen vergroten tips – Glimlach, maak oogcontact, let op uw houding!

Zelfvertrouwen vergroten tips, tip 1: Glimlach. Op het moment dat u zich nerveus voelt raden wij u de 1 seconde tip aan. Glimlach voor 1 seconde. Mensen lachen wanneer ze zich gelukkig voelen en vertrouwen in hun zelf hebben. Doordat u lacht krijgen uw hersens een seintje om deze emotie te registreren, wat resulteert in positieve gevoelens.

Zelfvertrouwen vergroten tips, tip 2: Oogcontact maken. Op het moment dat u mensen ontmoet moet u altijd oogcontact maken met de desbetreffende persoon. Hierdoor straalt u veel zelfvertrouwen uit. Op het moment dat u wegkijkt van de persoon zullen bepaalde gevoelens zoals twijfel en verlegenheid toenemen.

Zelfvertrouwen vergroten tips, tip 3: De houding. De houding die u aanneemt laat mensen weten hoe u zich voelt. Bijvoorbeeld mensen die lopen met ingezakte schouders. Deze stralen geen zelfvertrouwen uit. Als uw houding goed is zal u zichzelf zekerder voelen. Uw non-verbale lichaamstaal moet een positieve indruk op anderen achter laten.

Dit zijn enkele van de 10-tallen tips die er zijn om uw zelfvertrouwen te ontwikkelen. Niemand wordt namelijk geboren met zelfvertrouwen. Levenservaring, training en leren waar u goed in bent leveren een positieve bijdrage aan deze ontwikkeling.

zelf4

Zelfvertrouwen vergroten – Cursus ‘Blijvend zelfvertrouwen’

Wilt u uw zelfvertrouwen vergroten? Dan biedt de e-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ de oplossing. Doel van de cursus is om een gevoel te creëren waarin u voor niemand onder doet. Een sterk, gezond, authentiek en blijvend zelfvertrouwen zal worden gerealiseerd. Door middel van eenvoudige technieken zal het zelfvertrouwen aanzienlijk groeien. Stap voor stap krijgt u begeleiding in deze 12 weekse cursus. Meer informatie over de methode vindt u op de pagina over de e-cursus.

Direct starten met het zelfvertrouwen vergroten?

Volg dan deze link