Zelfvertrouwen tips

6 Tips om je zelfvertrouwen een boost te geven

In dit artikel zullen wij enkele zelfvertrouwen tips meegeven die een bijdrage leveren aan het bevorderen van je zelfbeeld. Wanneer je een slecht zelfbeeld en daardoor weinig zelfvertrouwen hebt, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Je wilt er alles aan doen om weer beter in je vel te zitten. Soms is het juist lastig en heb je weinig zin om er iets aan te doen. Alles voelt moeilijk en zwaar en je weet niet hoe je er verder uit moet komen. Hieronder geven we je enkele tips waarmee je jouw zelfvertrouwen kan vergroten. De één is wat laagdrempeliger dan de ander. Zo kun je dus met kleine stappen beginnen en je weg naar boven werken naar een beter zelfbeeld met meer en blijvend zelfvertrouwen!

1. Laat perfectionisme los

Dit blokkeert vooruitgang. Bang zijn dat iets niet perfect zal gaan waardoor je voortdurend twijfelt. Wij raden daarom aan om kleine stappen te nemen en je hart te volgen. Dit zal je meer zelfvertrouwen geven.

2. Vier je successen

Sta stil bij jouw behaalde successen. Bij de dingen die goed zijn gegaan. Hierdoor raak je steeds meer overtuigd van je eigen kwaliteiten.

3. Bedenk waarom zelfvertrouwen belangrijk is

  • Het leven is eenvoudiger, je hebt minder last van obstakels
  • Je gaat steeds minder op zoek naar acceptatie/waardering van anderen
  • Je bent trots op jezelf
  • Enzovoorts

4. Praat rustig

Een makkelijke manier om over te komen alsof u veel zelfvertrouwen hebt is rustig praten. Ander voordeel is dat u de kans krijgt om na te denken over wat u gaat zeggen. Als u af en toe een pauze inlast kunnen de mensen wat u hebt verteld op zichzelf laten inwerken. Snel praten heeft een averechts effect.

5. Zorg dat je er verzorgd uitziet

Zorg dat je er altijd netjes en fris bijloopt. Kijk bijvoorbeeld in de spiegel of uw haar goed zit, er geen vlekjes op uw kleren zitten of om te checken of er niks tussen uw tanden zit. Dit levert allemaal een bijdrage aan ‘lekker in je vel zitten’ en zorgt ervoor dat u niks heeft om onzeker over te zijn.

6. Wees positief

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan voor sommigen. Maar zorg dat je positief in het leven staat en laat je niet kleineren door anderen. Positief over jezelf praten brengt een hoop zelfvertrouwen.

Zo zijn er nog tientallen tips voor zelfvertrouwen. Deze zijn gebundeld in een speciale cursus. Hierover lees je meer in de volgende paragraaf

Onze cursus is de laatste zelfvertrouwen tip

Onze E-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ zorgt ervoor dat jouw zelfvertrouwen aanzienlijk toeneemt. Wat wordt er gerealiseerd? Een authentiek, gezond, sterk en blijvend zelfvertrouwen. In deze cursus van 12 weken krijg je stap voor stap intensieve begeleiding aan de hand van eenvoudige technieken. De cursus zelfvertrouwen is een uniek middel om een toename in het zelfvertrouwen te bewerkstelligen en bewijst zichzelf keer op keer. Enkele peilers uit de cursus:

  • Ontwikkel geloof in eigen kunnen
  • Uitgaan van eigen kracht
  • Stoppen met zelfkritiek
  • Versterk het vertrouwen in jezelf

De cursus duurt 12 weken. In deze weken krijgt u intensieve begeleiding door middel van eenvoudige technieken, extra informatie, opdrachten etc. Hierdoor zal uw zelfvertrouwen aanzienlijk toenemen waardoor u een anders mens wordt. Bezoek direct de pagina over de cursus voor meer informatie en voor meer zelfvertrouwen tips!

Neem de eerste stap voor meer zelfvertrouwen (Klik)

Online training

Ja, ik neem vandaag de eerste stap naar een gezond zelfrespect en schrijf me in voor de e-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’.

Zelfvertrouwen Cursus
Blijvend Zelfvertrouwen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.