blijvend zelfvertrouwen

Blijvend gevoel van zekerheid

Tevreden zijn met wie je bent

Zelfvertrouwen is onmisbaar

Blijvend gevoel van zekerheid

Tevreden zijn met wie je bent

Zelfvertrouwen is onmisbaar

Blijvend gevoel van zekerheid

Tevreden zijn met wie je bent

Zelfvertrouwen is onmisbaar

Bekijk onze tijdelijke aanbieding!

 Het werkt! Ik zie de volgende lessen graag tegemoet!”

Bekend van:

merk
merk
merk
merk
merk

Zelfvertrouwen kind oefeningen

Cursus online training

Dankzij zelfvertrouwen kind oefeningen kan je thuis werken aan het zelfvertrouwen van je kind. Door deze oefeningen te doen kan je je kind meer zelfvertrouwen geven. Het kind zal geloven in zichzelf en zal sneller nieuwe uitdagingen aan. Het zelfvertrouwen van een kind groeit door verschillende ervaringen en trainingen. Verderop op deze pagina vind je oefeningen die kunnen helpen met het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind.

 

Oefeningen voor zelfvertrouwen kind

Je vindt hier verschillende oefeningen die je kan doen om je kind meer zelfvertrouwen te geven. Dankzij deze oefeningen zal het zelfvertrouwen jouw kind groeien en zal het eerder uitdagingen aangaan. Meer vertrouwen in zichzelf zal ervoor zorgen dat een kind ook voor zichzelf durft op te komen als er iets gebeurt wat hij of zij niet leuk vindt. Er zijn verschillende oefeningen en spelletjes om een kind meer zelfvertrouwen te geven. Deze kun je allemaal hier lezen.

Hoe

je het initiatief in je leven terugneemt

Accepteer

Hoe je jezelf waardeert en onvoorwaardelijk accepteert

Blijdschap

Hoe je meer blijdschap en waardering in je leven creëert

Relaties

Hoe je zelfvertrouwen in je relaties met anderen creëert

Positief

Hoe je positief kunt denken en leert om te gaan met complimenten

Trouw

Hoe je trouw blijft aan jezelf en opkomt voor je mening

Positief dagboek

Positief dagboek

Het zelfvertrouwen van je kind trainen kan door het bijhouden van een positief dagboek. Kinderen vinden dit vaak leuk om te doen. In dit dagboek moet je kind elke dag drie dingen opschrijven waar het die dag trots op is geweest. Welke dingen gingen goed? Wat heb je geleerd of overwonnen? En wat was een fijn moment? Dit helpt een kind om positief over zichzelf te denken en zal meer zelfvertrouwen geven aan het kind. Als je kind het lastig vindt om iets te verzinnen dan kan je ze helpen door vragen te stellen, probeer zo min mogelijk voor te zeggen. Door een vast moment op de dag te kiezen maak je er een soort ritueel van. Dit zijn van die zelfvertrouwen kind oefeningen waar kinderen echt naar gaan uitkijken.

 

Positief denken

Een andere zelfvertrouwen oefening voor het kind is om hem of haar positief te laten denken. Laat het kind zich richten op wat er goed gaat. Laat je kind opschrijven of tekenen van alle dingen waar hij of zij blij van wordt. Sommige kinderen denken vanuit zichzelf al negatiever dan anderen en richten zich meer op wat er misgaat dan wat er goed gaat. Door positieve dingen op te schrijven of te tekenen kan je het kind leren om meer te letten op de positieve en fijne dingen in het leven. Dit soort training voor het zelfvertrouwen van je kind is goed voor de ontwikkeling van je kind en zorgt ervoor dat hij of zij sterker in z’n schoenen komt te staan.

Stevig staan

Stevig staan

Een van de zelfvertrouwen kind oefeningen die vaak het populairst is, gaat over het stevig staan. Met deze oefening leer je je kind stevig te staan. Deze zelfvertrouwen kind oefening is goed voor kinderen die moeite hebben om zich weerbaar op stellen of voor degene die een onzekere lichaamshouding hebben. Begin met het kind te vertellen dat je een training wilt doen over hoe je stevig kan staan en leg uit waarom je dit wil doen. Stevig staan zorgt ervoor dat kinderen meer zelfvertrouwen uitstralen. Daarnaast helpt het om ze beter voor zichzelf op te komen.

Vertel je kind of kinderen hoe je stevig kan staan. Dus met voeten op schouderbreedte, knieën licht gebogen en ademen door de buik. Ga zelf tegenover je kind staan, of laat bij meerdere kinderen, de kinderen tegen over elkaar staan. Zorg dat er ongeveer een meter afstand tussen de twee personen is. Laat beide armen half gebogen met de handpalmen naar voren richting de ander richten. Het is de bedoeling om elkaar uit balans te krijgen door bijvoorbeeld de handen van de ander aan te tikken. Een andere optie is om handen weg te trekken. Als je dit doet wanneer de ander wilt tikken kan je ervoor zorgen dat diegene juist zijn of haar balans verliest. Het kind of degene die als eerste zijn voet verzet is af. Dit soort zelfvertrouwen kind trainingen zijn leuk voor de kinderen en helpen ook nog eens enorm bij het vergroten van het zelfvertrouwen van de kinderen.

Meer zelfvertrouwen kind oefeningen

Natuurlijk zijn er nog veel meer zelfvertrouwen oefeningen voor kinderen. Bovenstaande zijn enkel de oefeningen die het vaakst worden gedaan en leuk worden gevonden door kinderen. Als ouder kan je ook meehelpen met het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind. Kijk daarvoor op de pagina over zelfvertrouwen vergroten kind.

Meer zelfvertrouwen kind oefeningen

Natuurlijk zijn er nog veel meer zelfvertrouwen oefeningen voor kinderen. Bovenstaande zijn enkel de oefeningen die het vaakst worden gedaan en leuk worden gevonden door kinderen. Als ouder kan je ook mee helpen met het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind. Kijk daarvoor op de pagina over zelfvertrouwen vergroten kind.

blijvend zelfvertrouwen

Over de online training 'Blijvend Zelfvertrouwen'

Ja, ik neem vandaag de eerste stap naar een gezond zelfrespect
en schrijf me in voor de e-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’.

Ik maak gebruik van de gratis bonussen en krijg DIRECT toegang
tot bewezen coachingstechnieken die getoetst zijn in de praktijk!

Ja, ik wil weer geloven in mijzelf!
veilig betalen
Volledige garantie

Home » Zelfvertrouwen kind oefeningen