Zelfvertrouwen Cursus
Zelfvertrouwen Vergroten

Het werkt! ik zie de volgende lessen graag tegemoet!"

Bekend van:

Blijvend Zelfvertrouwen met AD
Blijvend Zelfvertrouwen
Blijvend Zelfvertrouwen met RTLnieuws
Blijvend Zelfvertrouwen met Cosmopolitan
Blijvend Zelfvertrouwen met De Telegraaf

Zelfvertrouwen oefeningen

Heb je wel eens het gevoel dat je zelfvertrouwen ontbreekt? Het kan moeilijk zijn om de moed en kracht op te brengen om de wereld tegemoet te treden als je je niet zeker voelt in je eigen huid. Gelukkig zijn er oefeningen die je kunnen helpen je zelfvertrouwen op te bouwen en weer op de rails te krijgen. Vertrouw op jezelf! Hier zijn verschillende oefeningen die kunnen helpen je zelfvertrouwen op te krikken:

Wat verstaan we onder zelfvertrouwen?

First things first! Wat is zelfvertrouwen en hoe vertrouw op jezelf? Zelfvertrouwen is een belangrijk onderdeel van succes en groei, omdat het ons in staat stelt risico’s te nemen in het leven en nieuwe dingen te proberen! Zelfvertrouwen behouden kan echter moeilijk zijn. We leven in een wereld die voortdurend kritiek onze kant op gooit, of het nu van vrienden of familie, collega’s op het werk of de media is. Ook het omgaan met mislukkingen, tegenslagen of negatieve ervaringen kan leiden tot een afname van ons zelfvertrouwen. Om een gezond niveau van zelfvertrouwen te behouden, is het belangrijk om positief te denken en bemoedigende bronnen van steun te vinden – zoals vrienden, familie en mentoren – die ons in staat stellen om in onszelf en onze mogelijkheden te blijven geloven!

Blijvend Zelfvertrouwen

Maak een lijst van je prestaties

Een van de beste manieren voor meer zelfvertrouwen krijgen is door jezelf te herinneren aan alle dingen die je tot nu toe in het leven hebt bereikt. Het hebben van een lijst met prestaties is een geweldig hulpmiddel om het zelfvertrouwen te vergroten en je goed te laten voelen over jezelf! Het is belangrijk om deze lijst goed te maken, door je te richten op zowel kleine prestaties als grotere successen. Als je het effect van je lijst echt wilt maximaliseren, zorg er dan voor dat je erbij vermeldt hoe je het gedaan hebt – welke strategieën heb je gevolgd om van punt A naar punt B te komen? Ook het toevoegen van andere gebieden zoals professionele en persoonlijke ontwikkeling kan nuttig zijn. Dat kan van alles zijn, van het lezen van een bepaald boek tot het vinden van nieuwe mogelijkheden. Vergeet ten slotte niet dat tijd vrijmaken voor selfcare zoals meditatie, yoga of gewoon een wandeling, je helpt om gefocust en gemotiveerd te blijven!

Hoe

Je het initiatief in je leven terugneemt

Accepteer

Hoe je jezelf waardeert en onvoorwaardelijk accepteert

Blijdschap

Hoe je meer blijdschap en waardering in je leven creëert

Relaties

Hoe je zelfvertrouwen in je relaties met anderen creëert

Positief

Hoe je positief kunt denken en leert om te gaan met complimenten

Trouw

Hoe je trouw blijft aan jezelf en opkomt voor je mening

Verander je taalgebruik

Goede tips voor meer zelfvertrouwen? Verander je taalgebruik! De woorden die we gebruiken wegen zwaar en beïnvloeden onze denkprocessen – dus als we negatieve taal gebruiken, zullen we negatieve gedachten over onszelf gaan geloven! Probeer om dit tegen te gaan de taal die je gebruikt te veranderen; in plaats van je te richten op wat er mis is of wat niet lukt, richt je je op positieve uitspraken als “Ik ben in staat” of “Ik ben sterk genoeg om hier doorheen te komen”. Deze eenvoudige oefening kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven!

Meer zelfvertrouwen krijgen? Visualiseer je doelen

Visualisatie is keer op keer bewezen als een effectieve manier voor meer zelfvertrouwen krijgen en doelen te bereiken – dus waarom niet dezelfde principes toepassen op het vergroten van je zelfvertrouwen? Neem elke dag wat tijd (zelfs maar 5 minuten) en visualiseer dat je succes boekt op welk gebied dan ook dat verbetering behoeft – of het nu op het werk is of in relaties – het visualiseren van deze successen kan helpen om vertrouwen in jezelf te wekken, want als je het eenmaal ziet, wordt alles mogelijk!

Vertrouw op jezelf! Identificeer gebieden voor verbetering

Het is belangrijk om te herkennen waar er ruimte is voor verbetering om je zelfvertrouwen te vergroten. Maak de balans op van jezelf en evalueer welke gebieden wat werk of groei kunnen gebruiken, of het nu gaat om professionele vaardigheden of persoonlijke relaties. Zodra je deze gebieden hebt geïdentificeerd, maak dan een plan voor hoe je ze kunt verbeteren. Dit geeft je iets tastbaars om naartoe te werken en vooruitgang te boeken die je zelfvertrouwen zal versterken!

Vier de successen van anderen voor zelfvertrouwen

Het voelt geweldig om een moment te nemen en de successen van anderen te vieren. Niet alleen bouwt het ons gevoel van sociale verbondenheid op, het is ook een geweldige manier om onszelf een emotionele oppepper te geven! Het kan gemakkelijk zijn om zo in beslag genomen te worden door onze eigen doelen dat we ontmoedigd raken als de vergelijking binnensluipt. Maar door een moment te nemen om het harde werk van mensen om ons heen te waarderen en enthousiast te zijn over hun overwinningen, kunnen we ook in ons eigen leven positieve versterking creëren! Vier het succes van anderen – het is écht een win-win situatie!

Assertief Communiceren
Waarom Zelfvertrouwen Belangrijk?

Zelfvertrouwen door oefenen dankbaarheid

Dankbaar zijn voor wat we hebben in plaats van stil te staan bij wat we niet hebben helpt enorm bij het vergroten van ons zelfvertrouwen; dankbaarheid oefenen helpt dingen in perspectief te plaatsen en herinnert ons eraan dat we altijd iets hebben dat het waard is om dankbaar voor te zijn, hoe groot of klein het ook is! Vertrouw op jezelf en besteed elke dag 10 minuten aan het opschrijven van drie dingen waar je dankbaar voor bent – deze eenvoudige handeling is keer op keer bewezen als een effectieve methode om geluk in onszelf te verhogen, wat natuurlijk direct leidt tot meer zelfvertrouwen! Zo hebben we nog 7 oefeningen en tips voor meer zelfvertrouwen.

Vertrouw op jezelf via Blijvend Zelfvertrouwen

Iedereen verdient het om te genieten van een gezond niveau van zelfvertrouwen. Klaar om met meer zelfvertrouwen door het leven te gaan? Wij van Blijvend zelfvertrouwen kunnen je daarbij helpen! Onze online cursus en training zelfvertrouwen bieden een ondersteunende leerervaring, zodat je de vaardigheden hebt voor blijvend succes – welke uitdaging er ook op je pad komt. Transformeer jezelf vandaag nog, want JIJ verdient het! Neem nu contact op en begin met het opbouwen van je zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen Cursus

Over de online training 'Blijvend Zelfvertrouwen'

Ja, ik neem vandaag de eerste stap naar een gezond zelfrespect en schrijf me in voor de e-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’.   Ik maak gebruik van de gratis bonussen en krijg DIRECT toegang tot bewezen coachingstechnieken die getoetst zijn in de praktijk!
Blijvend Zelfvertrouwen
100% Zelfvertrouwen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.